TERKINI!! PECAH BERITA!! PAS MENANG DI N 15 MUARA TUANG!!

TERKINI!!

PECAH BERITA!!

Calon PAS bagi kerusi N 15 DUN Muara Tuang diisytiharkan menang tanpa bertanding setelah adik kepada Ketua Menteri Sarawak, Taib Mahmud gagal menyerahkan butiran perbelanjaan pilihanraya pada 2006 lalu.

Normala Hamzah menang tanpa bertanding sebentar tadi menurut Twitter Jonson Chong di bawah:

Congrats to #Pas for winning Muara Tuang N15 uncontested 'cos the BN candidate did not submit 2006 election returns.

Dan ini pula Twitter Timbalan Setiausaha PKR Sharifah Shahidah:

Tahniah calon PAS N15 Muara Tuang Noraini Hamzah menang tanpa bertanding lwn adik Taib Mahmud yg tak htr last election's financial stmt.

BERITA LAIN(PAUTAN LAIN)

 
N.15 Muara Tualang ? Caturan terkini, calon BN bakal menjadi 'lebai malang'. PAS kemungkinan besar menang tanpa bertanding? Keresahan lebih 3 ribu penyokong BN di pusat penamaan calon di sini semakin cemas. Bakal calon mereka yang mahu bertanding, kisahnya mempunyai masalah kerana tidak menyerahkan dokumen perbelanjaannya penyata kewangannya pada pilihanraya yang ditandinginya lewat tahun 2006 yg lalu.

Isunya samada calon lebai malang itu tidak bawa dokumen tersebut ke pusat penamaan calon hari ini, atau dia memang tak buat langsung dokumen itu dan menyerahkannya ke pihak berkuasa tempatan. berita lanjut akan menyusul..

SPR Menyokong BN di DUN Muara Tuang (N15)

Maklumat terbaru Tulang Besi dapat terus dari N15 Muara Tuang, pegawai SPR masih tidak mahu mengisytiharkan kemenangan kepada calon PAS di situ.

Calon BN, Ali Taib Mahmud tidak menyertakan laporan kewangan sewaktu menyerahkan Borang Pencalonan beliau. Mengikut undang-undang SPR sendiri, Borang pencalonan Ali Taib Mahmud itu secara otomatik dikira tidak sah.

Namun, pegawai SPR masih lagi teragak-agak untuk mengisytiharkan kemenangan kepada calon PAS. Sudah pukul 0115 petang, namun SPR masih lagi belum membuat pengisytiharan.

Ini satu perkara yang memalukan kerana jelas menunjukkan SPR adalah parti komponen Barisan Nasional

0 comments: